Fájdalommentes fogászat, barátságos magyar árakon
Bejelentkezés: 06 (1) 266 6766 | info@harmoniadental.hu
fémmentes korona

fémmentes korona

Fémmentes korona

A préskerámiából történő fémmentes korona majdnem csak esztétikai okokból készülhet a fogak front területén, nem pedig a rágóterületeken.

Ugyanez az elv érvényes a Procera koronákra is.

A cirkónim-oxid váz, magasabb esztétikai igények, illetve bizonyított allergia esetén jöhet szóba.

 

Mikor nem javallott ?

Abban az esetben, ha a fog nagy mértékben mozgatható, nincs jól gyökérkezelve, ha nagyon sok hiányzik a koronai részből, vagy ha gyulladt a fog.

Gyermekeknél a 16-18 év betöltéséig célszerű várni a korona készítéssel. Fiatal korban ugyanis a fog pulpakamrája még túl nagy, így a korona előkészítése során nagyobb valószínűséggel kell gyökérkezelni a fogat.

Fémkerámia avagy cirkónium?

A modern fogászat vívmánya a CAD/CAM számítógépes szkenneléses eljárással készített cirkónium oxid alapú korona, mely a esztétikailag és funkcionálisan is maximálisan kielégít minden igényt. Amennyiben a páciensnek fém allergiája van, érdemes inkább a cirkon pótlást választani.

Lényege, hogy az előkészített fogakról vett lenyomat alapján készülő mintát egy erre a célra kifejlesztett szkenner letapogatja és a számítógépben rögzíti. Ez alapján a fogtechnikai laborban egy speciális gép segítségével cirkónium tömbből kerül kifaragásra a korona/ híd. Egyetlen hátránya, hogy ára sokkal magasabb, mint a fémkerámia fogpótlásé.

Esztétikailag előnyösebbek a fémkerámiánál, mert a koronák, hidak nem tartalmaznak semmilyen fémet, így sokkal természetesebb hatásúak. A fémtartalmú fogpótlások ezért mindig tömörebbnek tűnhetnek.

 

 

Mosolyogjon bátran rövid időn belül!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This