Magas minőség, fájdalommentesség – Barátságos árakon
Bejelentkezés: 06 (1) 266 6766 | info@harmoniadental.hu

Szájsebészet beavatkozások:

  • Foghúzás
  • Sebészeti fogeltávolítás
  • Gyökércsúcs levágás – rezekció
  • Ciszta eltávolítás
  • Bölcsességfog eltávolítás

Foghúzás:

Egyszerű fogóval történő fogeltávolítást akkor végezzük, amikor a fognak a koronai része még ép, legfeljebb kisebb fogtöméssel van ellátva. Így a foghúzó fogóval megragadható és eltávolítható.
TOVÁBB >>

Sebészeti fogeltávolítás:

Ha a fog nagy része tömőanyaggal van felépítve, inlay-betéttel van ellátva, vagy korona készült a fogra, esetleg évekkel ezelőtt gyökérkezelték, az esetek nagy részében nem sikerül, vagy meg sem kíséreljük az egyszerű foghúzással történő fogeltávolítást. Ilyenkor sebészileg tárjuk fel a fogat vagy foggyökeret és távolítjuk el az állcsontból. Ezen beavatkozások speciális műszerparkot és megfelelő felkészültséget, szájsebészeti jártasságot igényelnek a műtétet végző orvos részéről.

TOVÁBB >>

Gyökércsúcs levágás (rezekció):

A nem idejében vagy nem megfelelően kezelt, gyökérkezelt fogak gyökerének csúcsa körül krónikus gyulladás alakulhat ki.

A krónikus gyulladás nagyon sokáig semmiféle panaszt nem okoz a páciensnek, mert az immunrendszerünk folyamatos harcban áll a fog gyökércsúcsán keresztül behatoló baktériumokkal. A szervezet számára gócként van jelen, amely több más tünetnek az okozója lehet: fokozott hajhullás, izületi fájdalmak, fokozottan pattanásos arc a száj környékén. A gyökércsúcs körüli krónikus gyulladás megszüntetése két lépésben történik: első lépésben gyökérkezeljük a fogat, vagy ha már gyökérkezelt, kicseréljük a nem megfelelően záró gyökértömést, majd második lépésben elvégezzük a gyökércsúcs eltávolító szájsebészeti műtétet.

TOVÁBB >>

Ciszta eltávolító műtét:

A ciszták az állcsontban található hámszövettel határolt lufik, melyek belsejében folyadék van, ami a benne levő állandó nyomás miatt folyamatosan növekszik és pusztítja a körülötte levő csontot.

TOVÁBB >>

Bölcsességfog eltávolítása:

A bölcsességfog 16 éves kort követően tör elő. Gyakran előfordul, hogy valamilyen akadály miatt egyáltalán nem, vagy csak részben tör elő az ínyen.

Ritka esetben az is előfordul, hogy hiányzik a bölcsességfog csírája. Az előtörésben megakadt bölcsességfog az íny alatt van vagy részlegesen előbújva található az utolsó őrlőfog mögött.

TOVÁBB >>

Az implantációról általában:

A foghiányt azonban a lehető legrövidebb időn belül pótolni kell, ugyanis a foghiányos állapot a kellemetlen komfortérzeten túl idővel rosszabb táplálkozáshoz, gyomorproblémákhoz, emésztési nehézségekhez, állkapocs-ízületi problémákhoz vezethet. A fogvesztés és a csontveszteség miatt a fogak elvándorolhatnak, illetve eldőlhetnek a rágóerő irányának megfelelően, ami arcvonásaink megváltozását is eredményezheti.
TOVÁBB >>

 

Csontpótlás:

A legjobb minőségű csontpótló anyag az autogén, saját csont. Sajnos nem áll korlátlan mennyiségben rendelkezésre, ezért szinte mindig keverjük más csontpótló anyagokkal. Rendelőnkben a saját csontot különböző területekről nyerjük.
TOVÁBB >>

 

Árak

Normál foghúzás 10 000 Ft
Gyökér eltávolítás 14 000 Ft
Foghúzás sebészeti feltárással 20 000 Ft
Bölcsességfog eltávolítás sebészileg 25 000 Ft
Granulóma, ciszta eltávolítás 22 000 Ft
Gyökércsúcs resectio 22 000 Ft
Tályog feltárása terápiás kezeléssel 15 000 Ft
Gyulladt fogmeder tisztítása 5 000 Ft
Circumcisio (bölcsességfog körüli ínyeltávolítás) 10 000 Ft
Sinuslift 100 000 Ft

 

Ne fájjon többé a foga, legyen túl rajta rövid időn belül!

Jelenetkezzen be hozzánk egy INGYENES állapotfelmérésre a lenti űrlap segítségével vagy Hívjon minket!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This