Fájdalommentes fogászat megfizethető árakon
Bejelentkezés: 06 (1) 266 6766 | info@harmoniadental.hu

Harmónia Fogászat részleges kivehető pótlásRészleges kivehető fogpótlás.

Ha egy fogívben nem teljes a foghiány, de a meglévő fogak száma nem elegendő a fix pótlás készítéséhez, abban az esetben részleges kivehető fogpótlást alkalmazhatunk a rágófunkció visszaállítására. Például, a részleges kivehető fogpótlás a szájban nagyobb helyet foglal el, mint a természetes fogak, mivel beborítja a fogatlan állcsontgerincet, illetve a szájpadlást is. Rögzítésükre kapcsokat vagy precíziós elhorgonyzási eszközöket alkalmazhatunk.

A részleges kivehető fogpótlás részei:

  • Alaplemez: először is a fogpótlás nyálkahártya-csont alapzattal érintkező része. Feladata a protézis megtámasztása, valamint a műfogak, a műíny és az elhorgonyzás eszközeinek egy egységbe foglalása.Készülhet fémből, műanyagból vagy a kettő kombinációjából. A fém alaplemez vékonyabbra készíthető, jobban redukálható, mint a műanyag, viszont a műanyag jobban tapad a nyálkahártya-csont alapzathoz, könnyebben módosítható, korrigálható.
  • Műfog: másodszor, elsődleges feladata a rágás, de esztétikai és hangképzési szerepe is van. Anyaga lehet műanyag, porcelán vagy fém. Rendelőnkben a műanyag fogakat ajánljuk, melyek megfelelően esztétikusak, és nem nehezítik el a pótlást.
  • Műíny: továbbá, a fogakat egységbe foglalja és az alaplemezhez rögzíti. Segítségével az állcsontgerinc nagyfokú sorvadása/hiánya következtében létrejövő hátrányos esztétikai hatást is korrigálni tudjuk. Anyaga rózsaszínű műanyag, amely az íny színéhez hasonló.
  • Az elhorgonyzás eszközei: az elmozdító erőkkel szemben rögzítik a pótlást. Lehetnek különféle kapcsok, előre gyártott rögzítőeszközök, billenésgátlók, rágófelszíni támasztékok.

A részleges kivehető fogpótlás készítésének menete:

1. A részleges kivehető fogpótlás készítését lenyomatvétellel kezdjük. Ezt a lenyomatot a fogtechnikai laboratóriumban gipsszel kiöntik, elkészítik a gipszmintát.
2. Következő ülésben megtervezzük a pótlást. Berajzoljuk a mintán a protézis határait, a rágófelszíni támasztékok, kapcsok elhelyezkedésének helyét. A berajzolt mintát a laboratóriumba küldjük, ahol elkészítik a pótlás alaplemezt.
3. Az alaplemezt következő ülésben bepróbáljuk, és ha megfelelő, akkor a fogtechnikus elkészíti a részleges kivehető fogpótlás próbafogsorát. A próbafogsort szájba próbáljuk, ismételten ellenőrizzük az alaplemez stabilitását.
4. Ezt követően ellenőrizzük még a fogakat, a műínyt, annak vastagságát, esztétikai hatását, az állcsontok viszonyát.
5. Ezt követően Ön is ellenőrizheti a részleges kivehető fogpótlás. Ilyenkor tudunk módosítani a fogak formáján, nagyságán, állásán, az Ön igényei szerint. A végleges részleges kivehető fogpótlás elkészítését csakis Önnel egyeztetve, az Ön elégedettsége esetén kérjük a laboratóriumtól. Az új részleges kivehető pótlás felhelyezése, eltávolítása kezdetben nehézségeket okozhat, ezért a pótlás átadásakor megtanítjuk Önnek a megfelelő műfogásokat.

 

Új pótlás esetén a következőkkel kell számolni:

  • az új pótlással nem fog tudni azonnal rágni, ezt újra meg kell tanulni
  • a fogpótlás nyomhatja az ínyt, fájdalmat okozhat. Ilyen panaszok esetén keresse fel rendelőnket, ahol ellenőrizzük protézisét, korrigáljuk az alaplemezt
  • Fokozott nyálképződés és esetlegesen hányinger már néhány nap alatt megszűnik.
 
július 2024
hét
ked
sze
csü
pén
szo
vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
 

Árak

Ideiglenes korona (rendelői) 8 000 Ft
Ideiglenes korona (fogtechnikai) 10 000 Ft
Ideiglenes teljes fogsor (kivehető) 65 000 Ft
Ideiglenes clips egy fog pótlására 20 000 Ft
Teljes kivehető fogpótlás állcsontonként 110 000 Ft
Részleges kivehető fogpótlás állcsontonként 99 000 Ft-tól
Rendelői csap 18 000 Ft
Fogtechnikai csap 22 000 Ft

Mosolyogjon bátran rövid időn belül!

Jelenetkezzen be hozzánk egy INGYENES állapotfelmérésre, vagy Hívjon minket!

Pin It on Pinterest

Share This

Pin It on Pinterest

Share This