Fogékszer és esztétika

 

 

Fogékszer

fogékszer

fogékszer

Napjaink egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozása a fogékszer, mely – nem mellesleg – a fogakra semmilyen káros mellékhatással nincs.

Ez az apró fogékszer beszéd közben és egy mosolynál is felhívja a figyelmet viselője fogsorára.

Természetesen ez is csak ápolt, szép fogakon mutat jól, így előtte érdemes a már nem megfelelő töméseket kicserélni.

Sokféle színű és formájú fogékszer létezik, eddigi tapasztalataink alapján mi mégis a kicsi színtelen vagy fehér követ ajánljuk.

A bátrabb pácienseink gyakran választanak fogékszert a már meglévő, vagy éppen készülő fogpótlásaikhoz. Ez nem egy különleges szokás. A szép pótlások esetében, sokkal természetesebbnek hat a páciens mosolya, ezáltal a figyelem nem a fogpótlásra öszpontosul, hanem az összhatásra, amit az ékszer különlegessége ad. Mindazonáltal a legtöbb esetben észre sem vehető, hogy nem természetes fogai vannak a páciensnek.

Nagyon fontos tényező, hogy ha már pótlásra teszünk ékszert, a páciens megfelelő szájhigiéniával rendelkezzen. Az időszakos kontrol alkalmával van lehetőség ha szükséges egy ultrahangos fogkőeltávolításra, ezzel egyidőben polírozzuk is a fogakat. Ha van lerakódás a mindennapi kávé, tea használata során, ez eltávolítsra kerül a polírozó paszta használatával. Ugyanakkor megfelelő fogkrém használatával és rendszeres fogmosással a fogékszer csillogása hosszú távon megmarad. Lényeges, hogy semmiképpen sem használjunk szemcsés fogkrémet, az ugyanis képes karcossá tenni az ékszer felületét, amelytől ez elveszítheti természetes csillogását.

 

Hogyan történik a felhelyezése?

Esztétikus (fogszínű) ragasztóval, melyet rögzített fogszabályzók felragasztására is használunk, így a fogékszer hosszú évekig képes a helyén maradni. Ez egy fényrekötő speciális ragasztó, amit úgy fejlesztettek ki, hogy ne károsítsa a fogzománcot. Ha pedig már megunta a fogékszert,  egy egyszerű polírozással könnyedén eltávolítható anélkül, hogy bármilyen baja esne a fogának, vagy a pótlásának..

Leave a reply