Kerámia héj

keramia hejHogyha az esztétikus, szép fogsor a cél, a modern fogorvostudomány manapság szinte korlátlan lehetőségeket kínál. Mint pl. a kerámia héj, vagy a direkt héj.

Mikor alkalmazható kerámia héj?

A teljesen kerámiából készült héjat elcsavarodott, lepattant, letört vagy rövidebb frontális fogak esetében alkalmazzuk.

A kerámia héj készítésének oka még lehet nagymértékű elszíneződés, kedvezőtlen fogforma, a fogak kedvezőtlen tengelyállása. Akkor is készül héj, ha túl nagy hézag két szomszédos fog között, ráadásul a héj olyan fehérségű fogakat biztosít Önnek, amelyekre mindig is vágyott.

A letört fog nemcsak kinézetünket befolyásolhatja, hanem kezelés nélkül később az alatta lévő foggyökér problémáihoz vezet. Ezért is szükséges a héj restauráció.

Ennek egyik kitűnő kezelési módja a kerámia héj. A héj felhelyezésével a természetes fog megtartása mellet csupán az optikai megjelenés változik meg.

Ezt a hajszál vékony héj, teljesen kerámiából készült, fényáteresztő héjat egyénre szabva készítik el, hogy pontosan illeszkedjen az elszíneződött vagy letört fogra.

A héj készítésével, az értékes fogzománc a legmesszemenőbbekig megkímélt lesz, mivel csak egy nagyon keveset kell lecsiszolni a fogból ahhoz, hogy a kerámia héj felhelyezhető legyen.

Lenyűgöző fényáteresztő tulajdonságokkal rendelkeznek, és teljesen úgy néznek ki, mint a természetes fogak. A héjak teljes mértékben fémmentes, és teljesen biztonságos.

A kerámia héj a fogaknak többnyire csak az ajak felőli felszínére készített vékony (kb. 0,5 mm vastagságú) héj.

A kerámia héjakat egy speciális fogászati ragasztóval illesztik az előkészített fogakra, ennek köszönhetően a héjak hosszú időre rögzülnek.

Egy optimális, esztétikus és természetesnek ható héj pótlást testesítenek meg. Minden egyes héj precíziós munka. Az elért hatás tartós, a restauráció nem színeződik el.

Mindezek mellett még létezik direkt héj restauráció, amit a fogorvos készít a rendelőben. Ez a héj típus speciális fogtömő anyaggal van felépítve, amely ugyanazon tulajdonságokkal rendelkezik, mint a fogtechnikában legyártott kerámia héj. Speciális előkészítést és speciális ragasztót igényel. Rendelőnkben pl. a Tokuyama által kifejlesztett anyagot használunk direkt héj gyanánt.

Leave a reply